zaterdag, 25 februari 2017

Frances

Sophie Frances Name-image.pngFrances is een Britse "Singer / Songwriter". Zij is geboren in Oxford met als officiële naam: Sophie Frances Cooke, op 27 juni 1993.

 

Frances

Hier geniet zij (nog?) weinig bekendheid, hoewel zij een zeer getalenteerde muzikante is, ook wat 'song writing' betreft. Zij speelt piano en tijdens optredens begeleid zichzelf dan ook meestal met dit instrument.

 

 

Enkele songs ter illustratie: "Don't Worry About Me" en "Let It Out".


podcast Don't worry about me

 
podcast Let it out

 

 Frances CloseUp Banner-CD-image-1026.jpg

afbeelding = Link Officiële website Frances music

 

 

 

 

Enkele foto's van Sophie Frances, Live On Stage (verschillende concerten)

Afbeeldingsresultaat voor sophie frances in concert

 

Gerelateerde afbeelding

Gerelateerde afbeelding

Gepost in NOOIT VAN GEHOORD ? | |  Print

zaterdag, 25 juni 2016

Sekou Kouyate

Sekou Kouyate (1).jpgKouyate Sekou is een virtuoze KORA muzikant, afkomstig van Guinea.

Een Kora is een traditioneel en regionaal gebonden snareninstrument. (verder iets meer uitleg over dit instrument) Sekou zijn muziek is echter alles behalve "regionaal"; zijn werk gaat veel ruimer en is meer veelzijdig dan de oorspronkelijke Kora muziek.

Hij speelt met zijn Kora dus ook heel hedendaags klinkende muziek.
Hij mixt verschillende muziekstijlen moeiteloos en kan dit zeer harmonieus laten klinken. Deze stijlen-mix, op een dergelijk instrument is echt wel een zeldzaamheid; en hoe hij dit doet is een unicum. 

 Sekou Kouyate (2).jpg

Foto-Link, officiële website


podcast   Dindinya
 

 

 

Hij heeft tegenwoordig een bijzonder geslaagde muzikale samenwerking met Joe Driscoll.

Sekou Kouyate & Joe Driscoll (2).jpg

Enkele song ter illustratie van deze samenwerking:
podcast  Tokira


podcast  Rising Tide
 

 

Kora Snaarinstrument (2).jpg

Sekou Kouyate & Joe Driscoll (3).jpgDe Kora is een West Afrikaanse harp met een traditie die honderden jaren oud is; aanvankelijk werd de Kora aan het hof van de lokale heersers en krijgsheren gespeeld.

De Kora heeft een grote kalebas  (vorm van een halve bol) een lange hals en twee niveaus met 11 snaren links en 10 snaren aan de rechterkant. De snaren zijn over inkepingen gespannen via de loodrecht opgestelde kam.

De manier waarop de Kora wordt gespeeld, is vergelijkbaar met de "finger picking" stijl voor gitaar. De snaren zijn op dit instrument heel doordacht gerangschikt. Een goede Kora speler kan dan ook akkoorden en harmonieën tegelijk laten klinken. Soms lijkt het alsof er 2 instrumenten te horen zijn. Zeer snelle melodieloopjes zijn uit te voeren mede door deze specifieke rangschikking van de snaren. Maar, zoals voor elk instrument, is het de muzikant die het instrument tot leven brengt.

Gepost in Folk music, NOOIT VAN GEHOORD ?, Specials | |  Print

donderdag, 09 april 2015

Raising Sand (CD - Album)

Album: RAISING SAND van: Robert Plant & Alison Krauss.

Op het eerste zicht een erg vreemde combinatie; hij heeft een verleden in de "rock en hard-rock" wereld, zij is zowat de nr 1 in de bluegrass & de akoestische- en "bewerkte" traditionele country music.

Het is echter al lang niet ongewoon meer, dat een hardrock groep plots met een ballad komt, meestal (semi) akoestisch, en die daarbij dikwijls een 'wereld-hit' scoort. Ze bereiken daarmee ook nog eens vele mensen voor wie ze tot dan, volstrekt onbekend waren. ...

A Krauss                         A Krauss     &     R Plant

alison kraussplant, krauss

 
podcast

Killing the Blues

 


podcast

Please reed the Letter

 

 

... Dus een muzikale samenwerking waarvan je op het eerste zicht iets zou kunnen denken als: “hoe kan nu zoiets?” / “kan dit wel goed klinken?” / enz. Maar wanneer je bv. hun vertolking van de song “Please read the letter” beluisterd, is het meteen duidelijk. Dat is uiteindelijk voor dit hele album van toepassing. De mooie composities van Lead Belly worden met een bijzondere 'sound' en een al even bijzondere gevoeligheid, vertolkt. De songs werden ook bewerkt met creatieve, sublieme muziek arrangementen.

 

krauss, plant

krauss, plant Live outdoors ... 

 

 

 

 

 

 

 

  
podcast

 Stick with me baby

 

 

R Plant on stage, semi akoestisch; periode 2000 e.v.

robert plant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LED ZEPPELIN

 

led zeppelinfoto = Link website Led Zeppelin.

 

Led Zeppelin was een Engelse rockband, opgericht in 1968 door Jimmy Page; Page was een gitarist.

Via, via, kwam Page in contact met Robert Plant, en die kende dan weer een drummer, John Bonham genaamd. Page kende de bassist John Paul Jones, en die zag het wel zitten om nog eens samen te werken. En een nieuwe groep werd gevormd onder de naam 'Led Zeppelin'.

Drummer Bonham overleed op 25 september 1980, de overige bandleden kregen het 'emotioneel' niet klaar om een andere drummer te zoeken en dus besloten zij om met de groep "Led Zeppelin" te stoppen. 


Led Zeppelin:

Jimmy Page – gitarist

Robert Plant – zang

John Paul Jones - bas en toetsen

John Bonham - drums

één van dé icoon nummer van Led Zeppelin is het tijdloze “Stairway to Heaven”.

Je kan hier een Live versie bekijken, uitgevoerd door de groep (duo) "HEART" tijden een concert "a tribute to Led Zeppelin". Zeer knappe vertolking!

 

 

robert plantR Plant in 1979

foto = officiële website Robert Plant

 

Gepost in Country & Bluegrass, NOOIT VAN GEHOORD ?, Specials | |  Print | Tags: robert plant, alison krauss