zaterdag, 19 december 2015

Keith Urban

Keith Lionel Urban

keith,urban

 singer-songwriter / countryzanger en Multi instrumentalist / rockmuzikant

 In 2011 kreeg hij een ster in de Music City Walk of Fame te Nashville.

Keith Urban 2.jpg 

Foto Link Officiële site

 

Keith Uran is als muzikant "groot" geworden vanuit de "country music"; tegenwoordig is hij een erkende en gewaardeerde muzikant in verschillende muziekstijlen en genres.

Keith is geboren in Nieuw-Zeeland (Whangarei) op 26 oktober 1967; maar groeide echter op in Queensland, Australië. Zijn verhaal begint met een kleine anekdote: een jonge lerares vroeg aan Keith's vader of ze in zijn winkel een advertentie mocht ophangen betreffende het opstarten van gitaarlessen. Keith zijn vader gaf toestemming in ruil voor een aantal lessen aan zijn zoon. Zo begon Keith op zijn zesde reeds met te leren hoe een gitaar te bespelen. Hij bleek daarbij zeer getalenteerd, hetgeen je dan ook kan horen wanneer hij in een studio of op een podium een gitaar ter hand neemt...

Beïnvloed door de muzikale smaak van zijn vader en zijn lerares, had Keith een uitgesproken voorkeur voor countrymuziek. Maar natuurlijk ontdekte hij ook andere muziek; zoals bv. The Dire Straits met het unieke gitaarspel van Mark Knopfler of Fleetwood Mac waar gitarist Lindsey Buckingham indruk maakte. Met passie en toewijding ging Kieth deze manieren van gitaar spelen helemaal uitpluizen, hoe deden die gitaristen dat, waren er overlappende technieken tussen die verschillende gitaristen? enz. En dan volgde eindeloos lijkende oefensessies, zolang tot hijzelf vond dat hij hun technieken onder de knie had. Stilaan begon hij zelf songs te schrijven, optreden her en der, ... en uiteindelijk staat er nu een groot muzikant.


podcast  Georgia Woods

 

 
podcast  Without You

 


podcast  Stupid Boy

 

Keith,Urban

 Keith,Urban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keith,Urban

Foto Link naar "---fan.com" site

Gepost in Country & Bluegrass, Keith Urban | |  Print | Tags: keith, urban

donderdag, 09 april 2015

Raising Sand (CD - Album)

Album: RAISING SAND van: Robert Plant & Alison Krauss.

Op het eerste zicht een erg vreemde combinatie; hij heeft een verleden in de "rock en hard-rock" wereld, zij is zowat de nr 1 in de bluegrass & de akoestische- en "bewerkte" traditionele country music.

Het is echter al lang niet ongewoon meer, dat een hardrock groep plots met een ballad komt, meestal (semi) akoestisch, en die daarbij dikwijls een 'wereld-hit' scoort. Ze bereiken daarmee ook nog eens vele mensen voor wie ze tot dan, volstrekt onbekend waren. ...

A Krauss                         A Krauss     &     R Plant

alison kraussplant, krauss

 
podcast

Killing the Blues

 


podcast

Please reed the Letter

 

 

... Dus een muzikale samenwerking waarvan je op het eerste zicht iets zou kunnen denken als: “hoe kan nu zoiets?” / “kan dit wel goed klinken?” / enz. Maar wanneer je bv. hun vertolking van de song “Please read the letter” beluisterd, is het meteen duidelijk. Dat is uiteindelijk voor dit hele album van toepassing. De mooie composities van Lead Belly worden met een bijzondere 'sound' en een al even bijzondere gevoeligheid, vertolkt. De songs werden ook bewerkt met creatieve, sublieme muziek arrangementen.

 

krauss, plant

krauss, plant Live outdoors ... 

 

 

 

 

 

 

 

  
podcast

 Stick with me baby

 

 

R Plant on stage, semi akoestisch; periode 2000 e.v.

robert plant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LED ZEPPELIN

 

led zeppelinfoto = Link website Led Zeppelin.

 

Led Zeppelin was een Engelse rockband, opgericht in 1968 door Jimmy Page; Page was een gitarist.

Via, via, kwam Page in contact met Robert Plant, en die kende dan weer een drummer, John Bonham genaamd. Page kende de bassist John Paul Jones, en die zag het wel zitten om nog eens samen te werken. En een nieuwe groep werd gevormd onder de naam 'Led Zeppelin'.

Drummer Bonham overleed op 25 september 1980, de overige bandleden kregen het 'emotioneel' niet klaar om een andere drummer te zoeken en dus besloten zij om met de groep "Led Zeppelin" te stoppen. 


Led Zeppelin:

Jimmy Page – gitarist

Robert Plant – zang

John Paul Jones - bas en toetsen

John Bonham - drums

één van dé icoon nummer van Led Zeppelin is het tijdloze “Stairway to Heaven”.

Je kan hier een Live versie bekijken, uitgevoerd door de groep (duo) "HEART" tijden een concert "a tribute to Led Zeppelin". Zeer knappe vertolking!

 

 

robert plantR Plant in 1979

foto = officiële website Robert Plant

 

Gepost in Country & Bluegrass, NOOIT VAN GEHOORD ?, Specials | |  Print | Tags: robert plant, alison krauss

dinsdag, 17 februari 2015

Chad Brownlee

Chad Brownlee – werd geboren op 12 juli 1984 in Kelowna, gelegen in Canada.

 

In Canada is ijshockey ± vergelijkbaar met wat voetbal hier bij ons is, en Brownlee, blijkbaar een zeer sportief type, is als Canadees hier geen uitzondering op, integendeel. IJshockey is een diepgewortelde passie voor hem.

 

Dat bracht hem een aantal jaren in een ongewone situatie, gewoon door het feit dat hij zijn twee grote passies, Muziek en IJshockey (die dus van een totaal verschillende orde zijn) daadwerkelijk combineerde. IJshockey is een sport die erg ruw gespeeld wordt, en er dan volledig voor gaan heeft behoorlijk wat consequenties. (verwondingen en blessures zijn eerder de regel dan wel een uitzondering)

 

brownlee,country

Zijn sportactiviteiten vormde een reële en ernstige bedreiging voor zijn (actieve) muziek carrière. Na een aantal blessures begon het tot hem door te dringen dat hij een keuze moest maken, en hij koos voor Muziek. In 2009 is hij gestopt als professionele ijshockey speler. Een jaar later verscheen zijn Debuut album. De titel mag dan weinig origineel zijn, gewoon zijn naam; maar de muziek op dit album is voor de liefhebbers een voltreffer.

 

Country Music is de laatste decennia erg verruimd; er is de stijl met akoestische instrumenten die op zich in enkele sub genres kan ingedeeld worden. Er is ook een moderne stijl, die ook weer onderverdeeld is in enkele sub genres. De hedendaagse up tempo tracks, hebben regelmatig een hoger gehalte aan Rock sound dan wel een kenmerkende Country sound. Als illustratie kan je Brownlee's "When the lights go down" eens beluisteren.
Een totaal anders klinkende song is: "We don't walk this road alone", op zich heeft deze track een eenvoudige structuur, de tekst telt 2 strofen (het zijn wel 2 alinea strofen) en toch, dit is een echt "kippenvel nummer"!; heel knap.

 

De Country Music in zijn geheel kent op het Noord Amerikaanse continent heel veel succes. Het is zelfs zo dat de "activiteiten" (de muziek industrie en zijn financiële omzet, de concerten, de tournees en festivals, enz.) van dat "Country clubje" minstens even groot zijn dan de activiteiten in de Rock- en Pop wereld samen. Dat zegt toch wel iets...

Voor de liefhebbers, de ontdekkers, of gewoon uit interesse... geniet van onderstaande tracks.


podcast 

Hood Of My Car  -  Debuut Album: "Chad Brownlee"

brownlee,country

 

 


podcast 

We Don't Walk This Road Alone

 

  


podcast 

When The Lights Go Down

 

 

Foto's Chad on stage.

brownlee,country

brownlee,country 

 

 

 

 

 

Chad Brownlee - Cover CD Love-Leave.jpg  foto Link Officiële Website

Gepost in Chad Brownlee, Country & Bluegrass | |  Print | Tags: chad, chad brownlee