vrijdag, 09 september 2011

CELTIC - FOLK

Loreena McKennitt: opmerkelijk, "anders", bijzonder.

 Official WebSite 1.gif

 2AAEB5579B6B8BD6.png

 Foto Wikipedia.

Loreena McKennitt live.

Loreena McKennitt (Canada) werd geboren op 17 februari 1957. Zij heeft een speciale zangstijl, speelt daarbij harp en toetsen (piano, accordeon). Haar muziek is vooral Keltisch gekleurd maar ook arabische sferen durft zij te verwerken in haar sound, waardoor een uniek muzikaal geheel ontstaat. 

Gepost in Celtic Music | |  Print

dinsdag, 12 juli 2011

Guitar tunes (2)

CELTIC MUSIC (2)

Ed Gerhart, Martin Simpson & Ray Brunelle - Willy O'Winsbury30F4A6AC29C5E828.png
podcast

 

William Coulter - Si beag Si mohr
podcast

William Coulter 1.jpgWilliam Coulter is geboren te Ridgewood, New Jersey, in 1959. Hij is een bekende Keltische gitarist. Vanaf 1981 is hij de wereld van traditionele muziek helemaal gaan uitspitten, vooral dan "Traditional Irish" & folk. Maar ook jazz ligt hem bijzonder goed. Optreden doet hij zowel als solist als met zijn ensembles, zoals "Isle of Skye", "Orison" of het Ensemble Coulter-Phillips. Dit laatste duo creëert bijzonder mooie muziek in zijn genre.

 

 

Barry Phillips & William Coulter - Little Children
podcast

 

Barry Phillips speelt Cello en is producer van vele opnamen van Keltisch -, Wereld- en Amerikaanse folkmuziek.

Barry behaalde een Master in de Muziek voor Cello, in het Conservatorium van San Francisco in 1990. Hij heeft concerten opgenomen met fiddler (folk-violist) Alasdair Fraser, gitarist Martin Simpson, harpiste Aine Minogue, sitarist Anoushka Shankar en met de legendarische Britse rockband Camel. (in 1999 mee gewerkt aan Camel's geweldig album Rajaz)

Hij speelt ook in het orkest van Ravi Shankar, waar hij in 2002 assisteerde in de samenstelling van Ravi Shankar Arpan (orkest) voor het concert van George Harrison (viering) in "the Albert Hall" samen met Paul McCartney, Eric Clapton en Ringo Starr.  

 

 William Coulter, Barry Phillips, Ed Gerhart - The crooced road to
podcast

 

 William Coulter - Citi Na Gcumman
podcast

Gepost in Celtic Music | |  Print