zaterdag, 19 december 2015

Keith Urban

Keith Lionel Urban

keith,urban

 singer-songwriter / countryzanger en Multi instrumentalist / rockmuzikant

 In 2011 kreeg hij een ster in de Music City Walk of Fame te Nashville.

Keith Urban 2.jpg 

Foto Link Officiële site

 

Keith Uran is als muzikant "groot" geworden vanuit de "country music"; tegenwoordig is hij een erkende en gewaardeerde muzikant in verschillende muziekstijlen en genres.

Keith is geboren in Nieuw-Zeeland (Whangarei) op 26 oktober 1967; maar groeide echter op in Queensland, Australië. Zijn verhaal begint met een kleine anekdote: een jonge lerares vroeg aan Keith's vader of ze in zijn winkel een advertentie mocht ophangen betreffende het opstarten van gitaarlessen. Keith zijn vader gaf toestemming in ruil voor een aantal lessen aan zijn zoon. Zo begon Keith op zijn zesde reeds met te leren hoe een gitaar te bespelen. Hij bleek daarbij zeer getalenteerd, hetgeen je dan ook kan horen wanneer hij in een studio of op een podium een gitaar ter hand neemt...

Beïnvloed door de muzikale smaak van zijn vader en zijn lerares, had Keith een uitgesproken voorkeur voor countrymuziek. Maar natuurlijk ontdekte hij ook andere muziek; zoals bv. The Dire Straits met het unieke gitaarspel van Mark Knopfler of Fleetwood Mac waar gitarist Lindsey Buckingham indruk maakte. Met passie en toewijding ging Kieth deze manieren van gitaar spelen helemaal uitpluizen, hoe deden die gitaristen dat, waren er overlappende technieken tussen die verschillende gitaristen? enz. En dan volgde eindeloos lijkende oefensessies, zolang tot hijzelf vond dat hij hun technieken onder de knie had. Stilaan begon hij zelf songs te schrijven, optreden her en der, ... en uiteindelijk staat er nu een groot muzikant.


podcast  Georgia Woods

 

 
podcast  Without You

 


podcast  Stupid Boy

 

Keith,Urban

 Keith,Urban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keith,Urban

Foto Link naar "---fan.com" site

Gepost in Country & Bluegrass, Keith Urban | |  Print | Tags: keith, urban

De commentaren zijn gesloten.