donderdag, 09 april 2015

Raising Sand (CD - Album)

Album: RAISING SAND van: Robert Plant & Alison Krauss.

Op het eerste zicht een erg vreemde combinatie; hij heeft een verleden in de "rock en hard-rock" wereld, zij is zowat de nr 1 in de bluegrass & de akoestische- en "bewerkte" traditionele country music.

Het is echter al lang niet ongewoon meer, dat een hardrock groep plots met een ballad komt, meestal (semi) akoestisch, en die daarbij dikwijls een 'wereld-hit' scoort. Ze bereiken daarmee ook nog eens vele mensen voor wie ze tot dan, volstrekt onbekend waren. ...

A Krauss                         A Krauss     &     R Plant

alison kraussplant, krauss

 
podcast

Killing the Blues

 


podcast

Please reed the Letter

 

 

... Dus een muzikale samenwerking waarvan je op het eerste zicht iets zou kunnen denken als: “hoe kan nu zoiets?” / “kan dit wel goed klinken?” / enz. Maar wanneer je bv. hun vertolking van de song “Please read the letter” beluisterd, is het meteen duidelijk. Dat is uiteindelijk voor dit hele album van toepassing. De mooie composities van Lead Belly worden met een bijzondere 'sound' en een al even bijzondere gevoeligheid, vertolkt. De songs werden ook bewerkt met creatieve, sublieme muziek arrangementen.

 

krauss, plant

krauss, plant Live outdoors ... 

 

 

 

 

 

 

 

  
podcast

 Stick with me baby

 

 

R Plant on stage, semi akoestisch; periode 2000 e.v.

robert plant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LED ZEPPELIN

 

led zeppelinfoto = Link website Led Zeppelin.

 

Led Zeppelin was een Engelse rockband, opgericht in 1968 door Jimmy Page; Page was een gitarist.

Via, via, kwam Page in contact met Robert Plant, en die kende dan weer een drummer, John Bonham genaamd. Page kende de bassist John Paul Jones, en die zag het wel zitten om nog eens samen te werken. En een nieuwe groep werd gevormd onder de naam 'Led Zeppelin'.

Drummer Bonham overleed op 25 september 1980, de overige bandleden kregen het 'emotioneel' niet klaar om een andere drummer te zoeken en dus besloten zij om met de groep "Led Zeppelin" te stoppen. 


Led Zeppelin:

Jimmy Page – gitarist

Robert Plant – zang

John Paul Jones - bas en toetsen

John Bonham - drums

één van dé icoon nummer van Led Zeppelin is het tijdloze “Stairway to Heaven”.

Je kan hier een Live versie bekijken, uitgevoerd door de groep (duo) "HEART" tijden een concert "a tribute to Led Zeppelin". Zeer knappe vertolking!

 

 

robert plantR Plant in 1979

foto = officiële website Robert Plant

 

Gepost in Country & Bluegrass, NOOIT VAN GEHOORD ?, Specials | |  Print | Tags: robert plant, alison krauss