vrijdag, 08 augustus 2014

Genevieve Chadwick

Genevieve Chadwick - "Singer Songwriter" - Genevieve Chadwick (small zw-w).jpg

zij debuteerde in 2010 met het album "Riding the Wind Forgetting Time"G Chadwick CD hoes - Riding the wind forgetting Time.jpg

 

In Australië is G Chadwick reeds een grote naam; terecht, een solide, ongepolijste (pure) stem, zoals dat destijds de typische “sound” was van Janis Joplin of meer recentelijk bij bv. Melisa Etheridge. Het zijn stemmen die een “music minded” mens moeilijk onbewogen laat.

Chadwick schrijft een groot deel van de muziek die ze vertolkt zelf, ze begeleid zichzelf op gitaar, doet dit trouwens voortreffelijk (is nog zo een overeenkomst met Melisa Etheridge) dus ze mag terecht ook in de groep van de 'singer songwriter' muzikanten vermeld worden. Veel van haar bekendheid heeft zij door haar optredens opgebouwd; de passie die zij op een podium 'vrij laat' geeft een extra dimensie aan haar muzikale talenten; en zo ontstond er vrij snel een grote groep fans. Toen haar eerste album uitkwam was zij dan ook "echt" als 'singer songwriter' én als “gepassioneerde life muzikante” gelanceerd.

Genevieve Chadwick (zw-w).jpg

Genevieve Chadwick - hoes Album Pl 4 Ch.png

Cover van haar album met de "Playing for Change Band" - 2014

Enkele tracks uit het album "Genevieve Chadwick":


podcast Alright

 
podcastDown to the Bone


Dit album is dus een co-productie met de "Playing For Change Band".

Meer over "Playing for Change" kan je vinden in de post van 19/09/2012, met als titel: Peace through Music.

 

Op de Playing For Change website, is een video te zien van een live vertolking door G Chadwick van de song "Smell The Rain" - link via foto onder.

Genevieve Chadwick - On Stage 1.jpg

Gepost in NOOIT VAN GEHOORD ?, Peace through Music | |  Print

De commentaren zijn gesloten.