woensdag, 31 augustus 2011

MTV

 

MTV (Music Television) was oorspronkelijk een Amerikaans netwerk in New York City, dat gelanceerd werd op 1 augustus 1981. Het doel was destijds, muziek video's uit te zenden, de klok rond. Een tijd lang groeide MTV uit tot een TV station, dat zowat overal ter wereld zijn publiek had; MTV had dan ook een diepgaande invloed op de muziekwereld én de muziekindustrie.

 

 

MTV World logo.jpgTegenwoordig bezit en beheert MTV vele muziekstations en netwerken. Deze zijn ingedeeld per "regio" (bv. MTV Europe) die nog eens een (keuze) opdeling per land aanbieden. (bv. MTV Belgium en MTV Vlaanderen) MTV is onderdeel en eigendom van het een gigantisch moederbedrijf MTV Networks International cq. Viacom.
Maar dit alles is helaas niet meer hét grote muziek TV station van weleer. Eén van de (muzikale) top perioden van M-TV waren de "UNPLUGGED CONCERTS". Na deze periode kwam er een evolutie die heel veel met het commerciele luik van doen had en bijzonder weinig nog met muziek en de essentie ervan; jammer, want ooit was er in een hit van Knopfler te horen: "I want my MTV"...                                     

klik op afbeelding onder (Youtube)

MTV logo 2.jpg

 

 

Gepost in Music by Artists | |  Print

De commentaren zijn gesloten.