dinsdag, 09 augustus 2011

Linda Ronstadt

Linda Ronstadt - Young 3.jpg           Linda Marie Ronstadtwerd geboren in Tucson Arizona, op 15 juli 1946.

In 1968 begon Linda aan een solo-carrière. In 1971 kwam het album 'Linda Ronstadt' uit; belangrijk was haar toenmalige begeleidingsband, die bestond uit: Glen Frey, Bernie Leadon, Don Henley en Randy Meisner. Deze bezetting zou later tot de legendarische groep "The Eagles" leiden.
In 1974 brak ze echt door in de Verenigde Staten met het album 'Heart Like a Wheel'. De single "You're No Good" (cover Betty Everett) zorgde ervoor dat ze ook in Europa naam begon te maken. Haar grootste succes kwam met het album 'Simple Dreams' uit 1977, dat een mix is van country, country-rock en gitaar-rock. Op dit album vind je cover-hits zoals: "It's So Easy", "When Will I Be Loved", "Poor, poor, pitiful me" en "Blue Bayou", tevens ook een versie van "Tumbling Dice" van The Rolling Stones.
In 1987 nam ze samen met Dolly Parton en Emmylou Harris het Country-album 'Trio' op. Dit album won enkele Grammy's. Dit succes leidde enkele jaren later tot een vervolg-album: "Trio 2".
In 1989 verscheen het Pop-album 'Cry Like a Rainstorm, Howl Like the Wind'. Op dit album staan enkele duets met Aaron Neville, o.a. de hit "Don't Know Much".
Ronstadt ontving in de loop van haar muziekcarrière 11 keer een Grammy Award.

 

Tumbling diceLinda Ronstadt - Young 1.jpg
podcast                                                                              De begin jaren...___________________________________________________________

Walk on
podcast

_________________________________________________________________________________________

Ook in het genre 'Country' werd Ronstadt een grote naam. De song "those memories" is van het album "Trio 1", opgenomen samen met country iconen Emmylou Harris en Dolly Parton. Trio - album 1.jpg


TRIO - Those memories
podcast

Gepost in Linda Ronstadt | |  Print

De commentaren zijn gesloten.